Açık Radyo 94.9

radio-ing.png
Açık Radyo 94.9
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
Loading...

Açık Radyo 94.9 Dinle

Açık Radyo 94.9 frekansından en güzel şarkıları dinleyebileceğiniz radyo istasyonu canli-radyo.org ayrıcalığıyla sizlerle.

Adresi: Hacımimi Mahallesi, Lüleci Hendek Caddesi Koltukçular Çıkmazı No:7 Kat: 1-2 Tophane 34425, Beyoğlu İstanbul

Telefonunda: 0212 343 40 40
Email: [email protected]

Kuruluş tarihi 13 Kasım 1995 olan Açık Radyo, Türkçe yayın yapan ve İstanbul ve çevresine hitap eden bir bölgesel, bağımsız ve kâr amacı gütmeyen radyo istasyonudur. Frekansı FM 95 Mhz üzerinden dinleyicilerine ulaşırken, kendisini “popüler olmayan, sanat kaygısı taşıyan, farklı görüşlerin yer aldığı bir platform” olarak tanımlar.

Açık Radyo’nun en önemli özelliklerinden biri, toplumun çeşitli kesimlerinden ve farklı meslek dallarından gelen gönüllülerin ücret almadan programlar yapmasıdır. Bu özgün yaklaşım, radyoculuğun sıradışı bir örneğini sunar. İçeriklerin, programların oluşturulması, özgürlükçü bir şekilde örgütlenmiş ve dinamik bir topluluğun katkılarına dayanır.

2020’de İstanbul frekansı FM 94.9 Mhz’den 95.0 MHz’e taşınmıştır. Radyo, anonim bir şirketin tamamının 92 ortak tarafından sahip olunduğu bir yapıya sahiptir. Ancak yasal gerekliliklere uygun olarak kâr amacı gütmeyeceğini belirten bir madde ana sözleşmesine eklenmiştir. Bu nedenle devlet ya da belediye ödeneklerini reddederek, dinleyici desteği ile yayın yapmayı sürdürür.

Bilgiler

Açık Radyo’nun hissedarlarının ortaklık belgeleri, Abidin Dino’nun “Tuğralar” serisi litografilerinden birini içerir. Bu litografların arkasında, radyonun özgür, bağımsız, demokratik ilkeleri benimseyen bir proje olduğunu ve Türkiye’de yeni projelere ilham verme amacını taşıdığını belirten özel bir not bulunur.

Açık Radyo, 7/24 kesintisiz yayın yapar ve halen 239 programcı tarafından hazırlanan 142 farklı programı dinleyicilere sunar. Radyo, kurulduğu günden bu yana 1386 programcı tarafından 1250 farklı programın gerçekleştirildiği bir platform olarak öne çıkar. Dünya genelinden gelen yabancılar da burada programlar yapma fırsatı bulmuşlardır. Açık Radyo, programlarında çok sayıda ünlü konuğu ağırlamış, düşünce dünyasına katkıda bulunmuş ve dinleyicilere ilham vermiştir.

Açık Radyo, özgürlüğün ve farklılığın kıymetini taşıyan, gönüllülük esasına dayanan bir platform olarak Kâinat’ın tüm seslerine, renklerine ve titreşimlerine açılan bir pencere sunar. Dinleyicilerine sıradışı ve çeşitli içerikler sunarak, Türkiye’nin radyo yayıncılığı sahnesinde benzersiz bir yer işgal etmeye devam ediyor.